Buisje, (vlees)boompje, babies
Enfin, terug naar de verloskamers.
Maandag 20-2-12, 23.11: Inmiddels is het de eerste dag van mijn tweede week op de verloskamers en wat mij met name opviel is dat de dagen zijn hier erg wisselend zijn. Zo zag ik mijn eerste dag meteen twee bevallingen (een meisje en een jongen) en de dag erop geen. De dag daarop alleen een bevalling via keizersnede, vervolgens een epsiotomie (bevalling met inknippen) en een langzame vorderende baring (die volledig normaal, zonder inscheuring, beviel). Al met al best diverse bevallingen en stuk voor stuk interessant om te zien. Helaas heb ik er echter zelf nog geen mogen/kunnen doen. Er lopen op
dit moment veel stagiaires, die ieder hun doelstellingen hebben. Soms is het dus moeilijk om mijn doelstellingen, die in hun baarwater zitten, erdoor te drukken. Ik zou bijvoorbeeld zelf, als opstapje, de bevalling van een moederkoek hebben mogen doen, maar door wisseling van dienst en een aanwezige leerling-verloskundige liep het anders. Toch jammer. Gelukkig heb ik nu wel van heel dichtbij, met heel veel uitleg een bevalling gezien. Nu maar hopen dat het er deze week van komt... Voorlopig blijft het rustig; ook deze maandag was er overdag geen bevalling. Vandaar dat ik ervoor heb gekozen de nacht te blijven, op hoog van zegen hoop ik dat straks mag assisteren bij de mevrouw die nu 8 cm ontsluiting heeft. Daarover gesproken, ik ga maar weer eens kijken!
*tijd verstrijkt*
Dinsdag 21-2-12 5.50: Phoe, inmiddels ongeveer 7 uur en 3 bevallingen verder zit ik hier weer achter mijn laptop. Ik heb inderdaad bij een bevalling mogen assisteren en zelf, een beetje hulp van de verloskundige, kind en moederkoek mogen begeleiden naar het licht. Bij de tweede zwangerschap was het wat hectischer, omdat er twee mensen tegelijk bevielen, waardoor ik enkel praktisch heb meegeholpen. De laatste bevalling was het bijzonderst, een tweeling via de natuurlijke route. In Nederland zou er snel het mes de buik in zijn gegaan, maar dat was hier nergens voor nodig. Al met al geen slechte keuze geweest om een nachtje op te blijven.
Dinsdag 21-2-12 6.00: Mijn wekker gaat; het is tijd om op te staan. Ik gaap. Nog even doorbijten, en dan sta ik op...
...
... de fiets naar huis en bed.
Dinsdag 21-2-12 7.30: Na anderhalf uur duffen sta ik op het punt om weg te gaan. Er wordt mij gevraagd om nog een partus (=bevalling) te doen. Waarom ook niet? Wat volgt is de snelste bevalling ooit, het kind was eruit voordat ik er erg in had, ik werkte meer ondersteunend dan begeleidend. Moe stap ik op mijn fiets, 26 uur wakker is toch iets meer dan normaal, mijn bed is de enige beloning die ik nodig heb. Truste!
Hoi Dirk,
Nou je hebt inmiddels weer heel wat beleefd, geweldig om het allemaal te lezen.Het zal inderdaad wel heftig geweest zijn om 26 uur wakker te zijn maar, dan heb je er ook wel wat moois voor te zien gekregen! Hoe gaat het met je dansles, of willen de heupen nog steeds niet? Het allerbeste en lieve groetjes,
pap en mam
Tja het valt iet altijd mee lang opblijven ,maar je had wel resultaat. Nog veel succes en ga door met dansen!
Groet Miriam
Haha, nou dansen heb ik nu al 2 weken niet meer in cursusverband gedaan, maar wel in mijn vrije tijd en ik moet zeggen, het gaat een stuk beter. Je zult me niet een danswedstrijd zien winnen, maar het Salsa automatisme zit er steeds beter in.
Leuke verhalen weer Dirk, en ja als je co schappen loopt op gynacologie is het logisch dat je bevallingen doet, toch?
Daar waren we wel nieuwsgierig naar.
Wat het dansen betreft klinkt ontzettend leuk.
Je kan als je terug bent in Nederland lekker op zumba gaan, heb je het al lekker een beetje onder de knie.
Geniet nog lekker want je bent alweer over de helft.
Groetjes fam. Spruit
Welke fam. Spruit vraagt Suzanne, dus uIt Boskoop haha